Studenten

WIJ ZOEKEN ENTHOUSIASTE STUDENTEN VOOR DE ONDERSTEUNING VAN HET SECRETARIAAT
Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan in de juridische sector, die aansluit op je studie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wie zijn wij? Van Steenderen MainportLawyers is een commercieel Rotterdams advocatenkantoor, gericht op de maritieme en verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk, gevestigd in het Scheepvaartkwartier en goed bereikbaar met de fiets en het OV.
Wij zoeken voor collegejaar 2020/2021 enthousiaste studenten voor de ondersteuning van het secretariaat (minimaal twee dagen per week).

Functieomschrijving
Je ondersteunt het secretariaat met alle voorkomende secretariële werkzaamheden, waaronder: het verzorgen van de correspondentie, dossier- en agendabeheer, het uitwerken van dictaten, beantwoorden van de telefoon, verwerken van tijdschrijfformulieren, archiveren van dossiers etc. Goede typevaardigheden zijn een must.

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een student (WO-opleiding). Daarnaast beschik je over goede contactuele eigenschappen, ben je stressbestendig, proactief, zelfstandig, flexibel en pragmatisch ingesteld. Tevens ben je accuraat, is je beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift uitstekend en beschik je over zeer gedegen kennis van alle MS Office software.

Meer informatie of direct solliciteren
Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Een typetest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte van Steenderen via: 010 – 266 78 66. Je motivatiebrief en Curriculum Vitae kun je sturen naar: Charlotte van Steenderen (charlotte.vansteenderen@mainportlawyers.com).

Studentstage
Kom studentstage lopen bij Van Steenderen MainportLawyers!

Wil jij graag kennismaken met de dagelijkse praktijk van een advocaat bij een internationaal opererend advocatenkantoor en jouw juridische skills in de praktijk toetsen? Dan is een studentstage bij Van Steenderen MainportLawyers de ideale manier om nader kennis te maken met de advocatuur en ons kantoor.

Gedurende je stage betrekken wij je bij alles wat binnen kantoor speelt en draai je volledig mee in onze praktijk. Zo ga je mee naar besprekingen en zittingen en schuif je aan bij de interne know how besprekingen. Daarnaast help je bij het onderzoeken van jurisprudentie, schrijf je notities en kan je worden gevraagd een processtuk of een advies te schrijven. De stage wordt afgesloten met een schriftelijke beoordeling.

Een studentstage is een (betaalde) fulltime functie en beslaat een periode van 8 weken. In overleg bestaat de mogelijkheid om gedurende een kortere periode stage te lopen of om de stage parttime in te vullen.

Een studentstage is mogelijk voor WO studenten Nederlands recht die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of reeds gestart zijn met een master. Ben je al afgestudeerd? Dan is het lopen van een studentstage nog mogelijk binnen drie maanden na afstuderen.

Bevalt je stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij kantoor voort te zetten middels een studentmedewerkerschap. Het is uiteraard ook mogelijk versneld in aanmerking te komen voor de functie van advocaat-stagiaire.

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Stuur dan je C.V. en motivatiebrief (met de periode waarin jij de stage zou willen plannen) aan Charlotte van Steenderen (charlotte.vansteenderen@mainportlawyers.com). Of neem voor meer informatie telefonisch contact met haar op via 010 – 266 78 66.

MASTERS @ MAINPORTLAWYERS

Voor studenten in de eindfase van hun studie met aantoonbare belangstelling voor het Zee- en Binnenvaartrecht en het handelsrecht ,organiseren wij met regelmaat een masterclass. Tijdens deze MASTERS @ MAINPORTLAWYERS behandelen we case-studies, ontleend aan de praktijk van ons kantoor. Dat geeft een goed inzicht in de 'natte' advocatuur. Dat beeld wordt gecompleteerd door een bezoek aan een bedrijf of terminal binnen het Rotterdamse havengebied van een van onze relaties om een nog beter gevoel te geven van de praktijk waarbinnen wij actief zijn.

Deelnemers bij aankomst op een terminal

Het intensieve programma biedt een uitgelezen mogelijkheid om binnen het bestek van een dag kennis te maken met ons kantoor en de praktijk. De datum voor de volgende MASTERS @ MAINPORTLAWYERS zal via deze website bekend worden gemaakt. Wil je dit niet missen? Stuur dan thans reeds een brief met motivatie, vergezeld van een uitvoerige CV onder opgave van de reeds behaalde vakken, alsmede de daarvoor behaalde cijfers naar: masters@mainportlawyers.com.