Studenten

Studentstage
Kom studentstage lopen bij Van Steenderen MainportLawyers!

Wil jij graag kennismaken met de dagelijkse praktijk van een advocaat bij een internationaal opererend advocatenkantoor en jouw juridische skills in de praktijk toetsen? Dan is een studentstage bij Van Steenderen MainportLawyers de ideale manier om nader kennis te maken met de advocatuur en ons kantoor.

Gedurende je stage betrekken wij je bij alles wat binnen kantoor speelt en draai je volledig mee in onze praktijk. Zo ga je mee naar besprekingen en zittingen en schuif je aan bij de interne know how besprekingen. Daarnaast help je bij het onderzoeken van jurisprudentie, schrijf je notities en kan je worden gevraagd een processtuk of een advies te schrijven. De stage wordt afgesloten met een schriftelijke beoordeling.

Een studentstage is een (betaalde) fulltime functie en beslaat een periode van 8 weken. In overleg bestaat de mogelijkheid om gedurende een kortere periode stage te lopen of om de stage parttime in te vullen.

Een studentstage is mogelijk voor WO studenten Nederlands recht die zich in de afrondende fase van de bachelor bevinden of reeds gestart zijn met een master. Ben je al afgestudeerd? Dan is het lopen van een studentstage nog mogelijk binnen drie maanden na afstuderen.

Bevalt je stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om jouw aanwezigheid bij kantoor voort te zetten middels een studentmedewerkerschap. Het is uiteraard ook mogelijk versneld in aanmerking te komen voor de functie van advocaat-stagiaire.

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Stuur dan je C.V. en motivatiebrief (met de periode waarin jij de stage zou willen plannen) aan Charlotte van Steenderen (charlotte.vansteenderen@mainportlawyers.com). Of neem voor meer informatie telefonisch contact met haar op via 010 – 266 78 66.