Over ons

Samuel Beckett’s uitspraak “it is not every day that we are needed” lijkt zeer toepasselijk voor de juridische dienstverlening die ons kantoor levert. Het op het juiste moment bij een zaak of probleem betrekken van een goede advocaat is echter cruciaal voor succes of falen van een onderneming. Hier geldt dat een gekwalificeerde advocaat eigenlijk nooit te vroeg kan worden geraadpleegd. Het is een gegeven dat in Nederland sedert het laatste decennium een nieuw segment kantoren is ontstaan, bestaande uit kleine(re) hoog gespecialiseerde topkantoren met scherpe tarieven, vaak opgericht door partners afkomstig van de grote kantoren. Van Steenderen MainportLawyers is een vooraanstaand maritiem advocatenkantoor dat een allesomvattende dienstverlening biedt op scheepvaart-, transport- en verzekeringsrecht gebied, zowel ten behoeve van transacties, als in gerechtelijke- of arbitrageprocedures en mediation. Ons kantoor bedient cliënten in binnen- en buitenland. Wij zijn gewend in internationale – vaak multi-jurisdictie – context te opereren.

De aan Van Steenderen MainportLawyers verbonden advocaten en ondersteunende juristen zullen waar noodzakelijk een beroep kunnen doen op een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde maritieme en verzekeringsadvocaten in andere jurisdicties. In vele gevallen bestaat met deze advocaten een jarenlange werkervaring. De voornaamste reden om te kiezen voor inschakeling van Van Steenderen MainportLawyers is onze commerciële en pro-actieve opstelling.

In 2009 werd ons kantoor bekroond met de Gouden Zandloper voor “meest toonaangevende nichekantoor”. Uit het juryrapport: http://www.aanbestedingsadvocaat.nl/upload/File/juryrapport_gouden_zandloper_2009.pdf 

"Van Steenderen MainportLawyers provides a superb industry knowledge with appropriate and straight-to-the-point advice" (The Legal 500, 2012)

"What the team is known for: Highly regarded maritime law practice active on behalf of financial institutions, insurers and ship agents. Additionally commended for its knowledge of the superyacht industry" (Chambers & Partners, 2014)